Mobilitat

Mobilitat

El transport sostenible és un element clau per reduir les emissions que es generen i el seu impacte ambiental. El Pla de mobilitat de la Universitat de les Illes Balears té com a objectiu impulsar opcions de transport accessibles i sostenibles, amb la finalitat de disminuir l'impacte ambiental i millorar la qualitat de vida de tota la comunitat universitària. Aquest pla no solament cerca reduir l’empremta de carboni, sinó també fomentar un entorn més saludable, inclusiu i accessible per a tothom.

Mobilitat

Hàbits de mobilitat de la comunitat universitària

L’Observatori Interdisciplinari de Mobilitat de les Illes Balears (OIMO) (https://oimo.uib.es/),
conjuntament amb el SSIGT (http://ssigt.uib.es), a través Oficina de Planificació Estratègica i
la plataforma UIB Digital, va dur a terme l’enquesta "Hàbits de mobilitat de la comunitat universitària de la
Universitat de les Illes Balears". La UIB va realitzar aquesta enquesta, per primer cop, el desembre del 2011, amb l’objectiu d’obtenir informació sobre la mobilitat, les característiques i les necessitats, i com a part prèvia a la generació de propostes d’actuació sostenible en l’àmbit dels desplaçaments. Se’n dugueren a terme dues més, el 2012 i el 2017. La del 2023 és la quarta enquesta a la comunitat universitària ubicada al campus.

Document relacionat

Diagnosi

El procés d’elaboració del Pla de mobilitat urbana sostenible ha començat amb una anàlisi detallada de l’accessibilitat al campus. Aquest document identifica les fortaleses i debilitats de la Universitat de les Illes Balears, avalua els impactes derivats del model actual de mobilitat, i analitza les tendències previstes en els pròxims anys. A més, defineix un model de mobilitat desitjat i proposa un conjunt de mesures d’actuació que, en el context actual, es consideren imprescindibles per assolir-lo.

Document relacionat

Procés participatiu

El Vicerectorat de Campus i Universitat Saludable ha impulsat i dissenyat un procés participatiu amb l’objectiu de generar propostes col·lectives per fomentar la mobilitat sostenible i, alhora, promoure la cohesió comunitària. Aquest procés ha comptat amb la participació d’un grup representatiu dels col·lectius que formen part de la comunitat universitària. El resultat ha estat l’elaboració de nou recomanacions, que han rebut el suport de més del 90% dels participants. 

Document relacionat